Τούρκος ακαδημαϊκός: «Η Δύση θέλει να μας διαμελίσει και να αναστήσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία»

Freepen.gr - Οι τρέχουσες δυσκολίες της Τουρκίας μπορούν να ανιχνευθούν σε μια παλαιά επιθυμία της Δύσης να αναβιώσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, δήλωσε ο βοηθός πρύτανη του Πανεπιστημίου Uludağ, Μέχμετ Γιούσε, σε συνέντευξή του στην φιλοκυβερνητική ισλαμική εφημερίδα Yeni Akit.

Η Τουρκική Δημοκρατία αντιμετωπίζει σήμερα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους από την ίδρυσή της το 1923, δήλωσε ο Γιούσε, αναφερόμενος στις επισφαλείς σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της και την ολίσθηση της οικονομίας.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μια νέα παγκόσμια τάξη», δήλωσε ο Γιούσε, προσθέτοντας ότι φιλοδοξούν να διαλύσουν τα υπάρχοντα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σε μικρότερα κράτη.

«Η Τουρκία έχει μια γεωστρατηγική θέση ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η γεωγραφία της είναι πιο ιερή για τη Δύση, επειδή κρατά τα υπολείμματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας» σχολίασε ο Γιούσε και συμπλήρωσε:

«Η Δύση δεν έχει ξεχάσει τη βυζαντινή αυτοκρατορία και θέλει να την αναβιώσει. Γιατί το Βυζάντιο ήταν το στέμμα του δυτικού πολιτισμού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail