Δαμασκός: Στο Ιντλίμπ θα πάμε μέχρι τέλους - Όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν για να ανοικοδομήσουμε την πατρίδα

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός "θα βαδίσει όλη τη διαδρομή στο Idlib", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουάλλεμ την Πέμπτη.

"Βρισκόμαστε στο δρόμο για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας για το λαό μας στη Συρία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις πρακτικές των χωρών που έχουν σχεδιάσει εναντίον μας από επτά χρόνια και μέχρι σήμερα μας εμποδίζουν να εξαλείψουμε την τρομοκρατία», δήλωσε ο Muallem.

Σύμφωνα με το Muallem, ο κύριος στόχος της επίθεσης στο Idlib είναι να εξαλειφθεί εντελώς η τζιχαντιστική ομάδα "Jabhat Al-Nusra" από ολόκληρη την επαρχία.

"Η απόφαση της ηγεσίας της Συρίας είναι να καταπολεμήσει την Jabhat al-Nusra στο Idlib, ανεξάρτητα από τις θυσίες. Λέμε ότι αποτελούν προτεραιότητα οι τοπικές συμφιλίσεις που πραγματοποιήσαμε σε αρκετές περιοχές της Συρίας. Είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να προστατεύσουμε αμάχους. Ανοίξαμε το διάδρομο στο Abu al-Dhuhour για μια εβδομάδα και επικοινωνήσαμε με τις τοπικές επιτροπές συμφιλιώσεως. Δυστυχώς, η Al-Nusra συνέλαβε τα περισσότερα μέλη των επιτροπών αυτών και εμπόδισε τους πολίτες να βγουν από αυτόν το διάδρομο», σημείωσε ο Muallem.

"Συζητήσαμε το θέμα των κοινών προσπαθειών μας να επιστρέψουν οι Σύριοι πρόσφυγες στη χώρα τους. Λέμε στη Δύση, που κλαίει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία, αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε την επιστροφή των εκτοπισμένων, θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθειες για την ανασυγκρότηση των σπιτιών και της υποδομής τους και να άρετε τις μονομερείς κυρώσεις που επιβάλλονται στη Συρία " Ο Muallem συνέχισε.

"Χαιρετίζουμε και καλούμε τους πολίτες της Συρίας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να συμβάλουν σε προγράμματα ανασυγκρότησης και να αποτελέσουν μέρος της οικοδόμησης του μέλλοντος ... και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες για το σκοπό αυτό", πρόσθεσε ο Muallem.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail