Κρέας, κοτόπουλο, ψάρι: Πόσο αντέχουν στη συντήρηση & πόσο στην κατάψυξη

Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη σωστής συντήρησης των τροφίμων, καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος αλλοίωσής τους.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να πετάτε φαγητό που μαγειρέψατε πρόσφατα ή που μόλις αγοράσατε επειδή έχει υποστεί αλλοίωση.

Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, δείτε στο παρακάτω γράφημα τους βέλτιστους χρόνους συντήρησης για το μοσχάρι, το κοτόπουλο και τον σολομό.

Χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό, ώστε να μη χρειαστεί να πετάξετε ωμό ή μαγειρεμένο φαγητό.

Θα μπορούσατε να καταναλώσετε αυτά τα τρόφιμα και μετά τους αναγραφόμενους χρόνους και πιθανώς να μην διατρέχατε κάποιο κίνδυνο.

Η κατανάλωσή τους όμως εντός αυτών των χρονικών ορίων σας εξασφαλίζει ότι θα έχουν όλη τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.
caligirlgetsfit

Μοσχάρι

Συντήρηση: Τρεις έως πέντε ημέρες (ωμό)
Κατάψυξη: Έξι έως 12 μήνες (ωμό)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένο)
Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένο)

Κοτόπουλο

Συντήρηση: Μία έως δύο ημέρες (ωμό)
Κατάψυξη: Εννέα μήνες (ωμό)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένο)
Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένο)

Σολομός

Συντήρηση: Μία έως δύο ημέρες (ωμός)
Κατάψυξη: Έξι έως οκτώ μήνες (ωμός)

Συντήρηση: Τρεις έως τέσσερις ημέρες (μαγειρεμένος)
Κατάψυξη: Δύο έως έξι μήνες (μαγειρεμένος)

Πηγή: popsugar.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail