Η προφητεία του Σενέρ Λεβέντ εκπληρώνεται - Η Τουρκία "πνίγει" τους Τουρκοκύπριους

Freepen.gr - Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στους Τουρκοκύπριους και επιβάλλει πολλούς από τους ίδιους περιορισμούς των δικαιωμάτων που ισχύουν στο εσωτερικό της έγραψε η Esra Aygın για τη Cyprus Mail.

"Ορισμένοι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι έχουν δημοσιεύσει ακόμη στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων τους ότι ακυρώνουν προγραμματισμένα ταξίδια στην Τουρκία και αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές όταν ταξιδεύουν αλλού", έγραψε η Aygın.

"Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει πρόσφατα να συλλαμβάνει και να διερευνά ανθρώπους για την κατοχή ορισμένων βιβλίων και τραγουδιών."

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εναντίον δύο δημοσιογράφων στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika, η οποία ήταν ξεκάθαρα εναντίον της εισβολής στην Afrin της Συρίας. Εις εξ αυτών, ο Σενέρ Λεβέντ, γνωστός για την κριτική του στον Ερντογάν, είχε υποστηρίξει πρόσφατα απευθυνόμενος σε Ελληνοκύπριους μιλώντας για τον Αττίλα πως αυτοί έχασαν την Κύπρο και οι Τουρκοκύπριοι την ελευθερία τους.

Δύο Τουρκοκύπριοι ακαδημαϊκοί που εργάζονται στα Κατεχόμενα επίσης κρατήθηκαν στην Τουρκία επειδή υπέγραψαν σε μια εκστρατεία υπέρ του τερματισμού των συγκρούσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

"Η αστυνομία παρενοχλεί ανθρώπους για κατοχή απαγορευμένων βιβλίων", ανέφερε η δημοσιογράφος Sami Özuslu.

"Πότε τα βιβλία απαγορεύτηκαν σε αυτή τη χώρα; ... Επίσης ένα άτομο κρατείται στην Αμμόχωστο γιατί ακούει κουρδικά τραγούδια. Πότε απαγορεύθηκαν τα τραγούδια στην Κύπρο; "

Ο Τούρκος πρεσβευτής στα Κατεχόμενα, Derya Kanbay, πιέζει τις αρχές να αλλάξουν τους νόμους και να διευκολύνουν την τουρκική κυβέρνηση να διώξει τους πολιτικούς εχθρούς της στο κατεχόμενο έδαφος, ανέφερε η Aygın.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail