Σάλος στη Σικελία με τους εισαγγελείς - Σαλβίνι: Είμαι περήφανος που υπερασπίζομαι τα σύνορα της Ιταλίας!

Freepen.gr - Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας κι επικεφαλής της Λίγκας έδωσε τη δική του απάντηση στους εισαγγελείς της Σικελίας, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα για παράνομη κράτηση κι απαγωγή 134 παρανόμων μεταναστών και για τη συνεχιζόμενη άρνηση να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Κατάνια.

"Ο Εισαγγελέας του Agrigento ζήτησε επισήμως τα προσωπικά μου δεδομένα. Να κάνει τι;;; Μην χάσετε χρόνο, θα σας το δώσω. Matteo Salvini, γεννημένος στο Μιλάνο στις 9/3/1973, που κατοικεί στο Μιλάνο στην οδό xxx, ιταλική ιθαγένεια, "έγραψε ο ηγέτης της Lega στη σελίδα του στο Facebook, καθώς έσπασε η είδηση ​​της δικαστικής έρευνας.

«Είμαι περήφανος αν θέλετε να με ανακρίνετε και να με συλλάβετε γιατί υπερασπίζομαι τα σύνορα και την ασφάλεια της χώρας μου και σας καλωσορίζω με ανοιχτές αγκάλες».




Οι αξιωματούχοι άρχισαν την έρευνα την Τετάρτη και ανέκριναν το προσωπικό στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης την Παρασκευή, πριν κατονομάσουν το Σαλβίνι ως το επίσημο θέμα της έρευνας το απόγευμα του Σαββάτου.

Η υπόθεση του Diciotti έλαβε χώρα από τη Δευτέρα, όταν ένα το σκάφος της ακτοφυλακής με το όνομα αυτό κατέπλευσε στην Κατάνια με 177 παράνομους μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία, οι οποίοι διασώθηκαν από ένα φουσκωτό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της νήσου Lampedusa.

Ο Σαλβίνι επέμεινε αρχικά ότι οι νέες αφίξεις θα έπρεπε να ληφθούν από τη Μάλτα, καθώς πέρασαν από τα χωρικά της ύδατα, αλλά η Βαλέτα αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση επέμεινε ότι θα επιτρέπεται στους μετανάστες να εγκαταλείψουν το πλοίο μόνο εάν άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα αποδεχτούν την ποσόστωσή τους. Μέχρι στιγμής η Ιρλανδία και η Αλβανία -που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση- συμφώνησαν να πάρουν μεταξύ 20 και 25 μεταναστών. Επίσης 43 παράνομοι μετανάστες, κυρίως ασυνόδευτοι ανήλικοι, γυναίκες και εκείνοι που είναι ύποπτοι να μεταφέρουν ασθένειες έχουν αποβιβαστεί στην Κατάνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail