Τζίμι Κάρτερ: Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ασαντ θα παραμείνει, να ανοίξουμε την πρεσβεία και να άρουμε τις κυρώσεις!

Freepen.gr - Η επίτευξη ειρήνης στη Συρία θα απαιτήσει από τη Δύση να αποδεχθεί πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ θα παραμείνει στην εξουσία, έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ στους New York Times.

Ο Κάρτερ υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Πούτιν συμφώνησαν σε μια λύση στη Συρία που περιλαμβάνει τον Ασαντ στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ιουλίου στη Φινλανδία και παρότρυνε άλλες Δυτικές δυνάμεις να πράξουν ομοίως παρόλο που είχαν αγκαλιάσει το σύνθημα «ο Ασαντ πρέπει να πάει» όταν ξεκίνησε η σύγκρουση.

«Οι δυτικές χώρες», έγραψε, «συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να ξαναμιλήσουν σταδιακά με τη συριακή κυβέρνηση. Μπορούν να ξεκινήσουν ανοίγοντας ξανά τις πρεσβείες τους στη Συρία, καθώς η απουσία δυτικών διπλωματών από τη Δαμασκό έχει οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες. Η Δύση θα πρέπει επίσης να εγκαταλείψει το στόχο της αλλαγής της κυβέρνησης και τη μετάβαση σε μια δημοκρατική Συρία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Αντ 'αυτού, πρέπει να δοθεί έμφαση στην υπομονετική οικοδόμηση της δημοκρατίας".

Επιπλέον, πρότεινε να καταργηθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Συρία, γράφοντας: "Η άρση των κυρώσεων θα είναι κρίσιμη για την επίλυση των τεράστιων προκλήσεων της ανασυγκρότησης, της ανεργίας και της οικονομικής αναβίωσης. Διαφορετικά, μια γενιά παιδιών που θα είναι νέροι άνδρες σε λίγα χρόνια θα καταστούν επιρρεπείς σε αντάρτες και εξτρεμιστές στρατολόγους και θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο την επόμενη δεκαετία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail