Ραγδαίες εξελίξεις - Μόσχα: "Η Ρωσία να αντιμετωπίσει τις περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ ως ανοικτή δήλωση οικονομικού πολέμου"

FILE PHOTO A ship transporting liquified natural gas cargo from Russia © China Stringer Network / Reuters
Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι τυχόν κυρώσεις που θα στοχεύσουν τις ρωσικές τραπεζικές συναλλαγές και το εμπόριο νομισμάτων θα θεωρηθούν ως δήλωση οικονομικού πολέμου και θα υπάρξουν αντίποινα με κάθε αναγκαίο μέσο, αναφέρει το Russia Today.

"Αν εισάγουν κάτι σαν απαγόρευση στις τραπεζικές συναλλαγές ή τη χρήση οποιουδήποτε νομίσματος, θα το αντιμετωπίσουμε ως δήλωση οικονομικού πολέμου. Και θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό - οικονομικά, πολιτικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, αν χρειαστεί ", δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην περιοχή της Καμτσάτκα.

"Οι αμερικανοί φίλοι μας δεν πρέπει να κάνουν κανένα λάθος", τόνισε.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι η Ρωσία έχει μακρά ιστορία επιβίωσης των οικονομικών περιορισμών και δεν έσπρωξε ποτέ στο παρελθόν τα πράγματα στα άκρα. "Η χώρα μας ζούσε υπό συνεχείς πιέσεις μέσω κυρώσεων για τα τελευταία εκατό χρόνια", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι εφαρμόζουν κυρώσεις για να υποβαθμίσουν τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. "Τίποτα δεν άλλαξε" σχολίασε ο Μεντβέντεφ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με τη στόχευση των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη, η Ουάσιγκτον θέλει να προωθήσει τις δικές της αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ήπειρο. "Είναι ένα μη εμπορικού χαρακτήρα μέτρο κατά του ανταγωνισμού που στοχεύει στον στραγγαλισμό των δυνατοτήτων μας".

Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν ταυτόχρονα τιμολόγια στην Κίνα. "Οι Κινέζοι, προφανώς, δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Κανείς δεν είναι. Και ο στόχος μας είναι να αντισταθούμε σε όλα αυτά τα μέτρα".

Την Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων που στοχεύει στις ρωσικές εξαγωγές ηλεκτρονικών ειδών διπλής χρήσης και άλλου εξοπλισμού ελεγχόμενης εθνικής ασφαλείας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 22 Αυγούστου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail