Μέχρι και ο Ράμα ντιλάρει με τις ΗΠΑ - Πράσινο φως για στρατιωτικό αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ, ζητά να του φτιάξουν πολεμική αεροπορία!

Freepen.gr - Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την κατασκευή της πρώτης αεροπορικής του βάσης στα Δυτικά Βαλκάνια κοντά στον δήμο Κούτσοβε στη νοτιο-κεντρική Αλβανία, με την κατασκευή να προβλέπεται να ξεκινήσει φέτος, σύμφωνα με τη βρετανική express.co.uk.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αξιωματούχοι συζητούν με τις ΗΠΑ για τον "εκσυγχρονισμό των αλβανικών αεροπορικών δυνατοτήτων". Η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2009 αλλά εξακολουθεί να αντικαθιστά τα παλαιά όπλα.

Ο πρωθυπουργός Ράμα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ θα επενδύσει 50 εκατ. Ευρώ (£ 45 εκατ.). Η νέα εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για εναέριο ανεφοδιασμό, υλικοτεχνική υποστήριξη, περιπολία και εκπαίδευση.

Η βάση θα χρησιμοποιηθεί επίσης από τις αλβανικές αεροπορικές δυνάμεις (όταν δημιουργηθούν).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail