Το τουρκικό οπλικό σύστημα τέρας που κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες

Freepen.gr - Η Roketsan, κορυφαίος αμυντικός εργολάβος της Τουρκίας έχει καταγράψει ένα ρεκόρ που αφορά στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης πλατφόρμας πολλαπλού εκτοξευτή, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Ο Jobaria, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών που ανέπτυξε η Roketsan για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness όσον αφορά το μέγεθός του.

Το σύστημα, που θεωρείται το ισχυρότερο πυραυλικό σύστημα πυραύλων 122 χιλιοστών του κόσμου, έχει τέσσερις εκτοξευτήρες πυραύλων συνδεδεμένους σε ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα 10 τροχών. Ττο καθένα φέρει πυραύλους 122 χιλιοστών.



Αυτό το πυραυλικό σύστημα μπορεί να πυροβολήσει 240 πυραύλους σε στόχους με μέγιστο εύρος περίπου 37 χιλιομέτρων. Οι ρουκέτες μπορούν να καταστρέψουν μια περιοχή τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail