Η Εκκλησία της Ελλάδος στην πιο σκοτεινή ώρα της ιστορίας της

Καμία όμως σχέση με την σκοτεινή ώρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, καθώς εκείνος έλαβε τις σωστές αποφάσεις για τη χώρα του. Διαβάζουμε ότι ο Επίσκοπος στην Ιθάκη θα προχωρήσει σε έρευνα σχετικά με το ποιος και γιατί χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες στο νησί κατά την παρουσία του πρωθυπουργού Τσίπρα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το ότι πχ επί της πρωθυπουργίας του ψηφίστηκε σειρά νομοθετημάτων που αντιστρατεύονται τη χριστιανοσύνη δεν του λέει τίποτε. Ούτε φυσικά πως ζούμε το χειρότερο μνημόνιο. Ούτε βέβαια ότι παραδώσαμε τη Μακεδονία.

Δεν ακούσαμε τον ευαίσθητο Μητροπολίτη να ενεργοποιείται όταν κάποιοι ετεύλισαν τον Αγιο Νικόλαο φορώντας τον ανάμεσα στα πόδια τους, ούτε όταν ο Δήμος Βερύκιος θόλωσε αναρτώντας χυδαίες εικόνες ενώ ακόμη δε μας είπε τι εννοούσε.

Είναι η ίδια Εκκλησία, της οποίας μητροπολίτης (Ανθιμος Θεσσαλονίκης) προέτρεπε από άμβωνος το καλοκαίρι του 2015 να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, μη τυχόν και χάσουμε το μαμωνά. Είναι η ίδια Εκκλησία που καταδίκασε αρχικά τα συλαλλητήρια του ελληνικού λαού για τη Μακεδονία αλλά αναγκάστηκε υπό τη γενικότερη κατακραυγή να υποχωρήσει.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στην πιο σκοτεινή ώρα της ιστορίας της. Έχει ιεράρχες οι οποίοι περισσότερο πολιτεύονται παρά ποιμαίνουν. Υπάρχουν βέβαια πολλές εξαιρέσεις αλλά δεν είναι αρκετές.

---
photo: Comfreak / pixabay


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail