Αλήθεια ή κατασκεύασμα; Αλβανικό ΜΜΕ κάνει λόγο για σέρβικο σχέδιο αποσταθεροποίηση στο Κόσοβο με προβοκάτσιες

Freepen.gr - Προκειμένου να προωθηθεί ο τεμαχισμός του βορείου Κοσσυφοπεδίου, η σερβική κυβέρνηση είχε προγραμματίσει ταραχές σε αυτόν τον τομέα, διατάσσοντας τους αρχηγούς των σερβικών δήμων και έμπιστων ανθρώπους τους να διαπράττουν κλοπές, ληστείες και επιθέσεις εναντίον Σέρβων πολιτών αναφέρει η αλβανική ιστοσελίδα botasot.info.

Αυτό θα δημιουργούσε την εντύπωση στη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι Αλβανοί επιτέθηκαν στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και πως αυτοί κινδυνεύουν. Το λεπτομερές σχέδιο για την παραβίαση της τάξης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο έρχεται στα μέσα ενημέρωσης όπου το έγγραφο φαξ φέρει το έμβλημα της Δημοκρατίας της Σερβίας.



Το έγγραφο, γραμμένο με κυριλλικό αλφάβητο αναφέρει: "Πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό των δραστηριοτήτων, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους εκτοπισμένους που θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και θα υποχωρήσουν στην Κεντρική Σερβία, όπως είναι τώρα, θα πρέπει να κανονίσετε ληστείες, επιθέσεις εναντίον Σέρβων, ώστε οι διεθνείς οργανισμοί να έχουν την εντύπωση ότι οι Σέρβοι πέφτουν θύματα αλβανικής βίας στην επικράτεια της Αυτόνομης Επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.

Το έγγραφο αναφέρει ότι σχεδιάστηκε επίσης η προμήθεια βαρέων όπλων μέσω της Μονής στο Deçan ενώ τα πυρομαχικά θα βρίσκονται σε κεντρική αποθήκη στη Μιτρόβιτσα.

Αναφέρει τελικά ότι ο σκοπός αυτού του σχεδίου είναι η απελευθέρωση του Σέρβου λαού του Κοσσυφοπεδίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail