Τα σερβικά μαχητικά πάνω από τα κεφάλια των Αλβανών στη Νότια Σερβία - Φοβούνται προειδοποίηση

Freepen.gr - «Σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Πρέσεβο, για τι προειδοποιούν;» σημειώνει στον τίτλο της η αλβανική lajmifundit.al.

Η Σερβία ξεκίνησε την αεροπορική άσκηση στο νότο της χώρας. Οι αεροπορικές ελιγμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα, ενώ πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας είχε ενημερώσει πως οι ασκήσεις θα διαρκέσουν 4 ημέρες.

Οι ελιγμοί πραγματοποιούνται στο Νις και σε άλλες νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Presevo, Medvedja και Bujanovac, όπου βρίσκονται οι Αλβανοί. Σύμφωνα με το υπουργείο της Σερβίας, οι ασκήσεις σχεδιάστηκαν εδώ και πολύ καιρό και δε σχετίζονται με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σε μια εποχή που η Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και οι διεθνείς αρχές φοβούνται την κλιμάκωση των εντάσεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο λόγω της προθεσμίας για την ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Ο φόβος της κλιμάκωσης των εντάσεων ανάγκασαν τις δυνάμεις της KFOR να αυξήσουν την παρουσία τους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου ενώ από τις 4 Αυγούστου δυνάμεις του ΝΑΤΟ πήραν τον έλεγχο κοντά στη λίμνη Gazivoda στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail