Τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank πήγαν στην Deutsche Bank μέσω Ρουμανίας

Η αφορμή ήταν το άρθρο του καλού διαδικτυακού μου φίλου και εξαιρετικού οικονομολόγου και αναλυτή Βασίλη Βιλιάρδου (https://www.facebook.com/viliardos/posts/2090528300986625).

του Μιχάλη Χαιρετάκη

οπου αναλύει πως μπορεί εύκολα με ελάχιστα χρήματα που δόθηκαν απο κερδοσκοπικά funds συγκριτικά με το κέρδος τους πέρασαν στην ιδιοκτησία τους οι ελληνικές τράπεζες.

Να θυμίσουμε εδώ οτι ενώ δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα απο το ελληνικό δημόσιο για την στήριξη των τραπεζών, τα ποσά αυτά εξαϋλώθηκαν. Ο λόγος είναι απλός, οι τράπεζες είχαν απαξιωθεί εντελώς αφού είχαν λεηλατηθεί οι καταθέσεις με διάφορους τρόπους, χωρίς φυσικά κάποιος απο τους τραπεζίτες ή τους πολιτικούς που επόπτευαν τη λειτουργία των τραπεζων να τιμωρηθούν.

Το άφθονο χρήμα που μοίραζαν μέχρι το 2010, άδειασε εντελώς τα ταμεία των τραπεζών, ενώ ιλιγγιώδη συνολικά ποσά δόθηκαν σε επισφαλή δάνεια. Ενα ταπεινό τριαράκι έφτασε να κοστίζει πάνω απο 300.000 και κάπως έτσι ξεκίνησε η υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Εχω γράψει αρκετές φορές για την καλοσχεδιασμένη κομπίνα για να βάλουν στο χέρι οι δανειστές την ιδιωτική περιουσία, αφού πρώτα υπερχρέωσαν και φορολογούν άγρια τα νοικοκυριά με πιο χαρακτηριστικό άρθρο το παρακάτω

http://www.freepen.gr/2017/10/blog-post_153.html

ομως σήμερα θα κάνω μια αποκάλυψη που λίγοι γνωρίζουν:

Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι στο εξωτερικό οτι τα κόκκινα δάνεια της Alpha μέσω Ρουμανιάς καταλήγουν (και;) στην Deutsche Bank, ενω στην Ρουμανία και την ίδια εταιρεία (άρα ίσως πάλι και στη Deutsche Bank) καταλήγουν και τα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες.

Το επόμενο διάστημα θα γιορτάσουμε όπως φαίνεται την έξοδο απο τα μνημόνια με κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας και σκηνές ανάλογες με αυτές που είδαμε πριν λίγα χρόνια στην Ισπανία.

https://termene.ro/firma/38645462-APS-INVESTMENTS-SARL-LUXEMBOURG-SUCURSALA-BUCURESTI

https://www.actmedia.eu/financial-and-banking/competition-council-authorises-takeover-of-debts-and-goods-of-alpha-bank-to-deutsche-bank-anacap-financial-and-aps-investments/76751




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail