Παιχνίδια πολέμου στη Μεσόγειο - Η Φ/Γ Admiral Essen κυνήγησε το αμερικανικό Υ/Β USS Georgia

Freepen.gr - Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, η φρεγάτα ναύαρχος Έσσεν εντόπισε και κατέγραψε αμερικανικό υποβρύχιο τον Απρίλιο, καθώς υπήρχαν φόβοι για μια ανάφλεξη στην περιοχή όταν Βρετανία, ΗΠΑ και Γαλλία να πραγματοποίησα κοινές επιδρομές εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με πηγές του Simon Osborne της express.co.uk, ο ναύαρχος Έσεν από το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας καταδίωξε ένα υποβρύχιο κλάσης Οχάιο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μεσόγειο μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

Η καταδίωξη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το πλοίο κατέγραψε τις βασικές παραμέτρους του αμερικανικού υποβρυχίου.

Η εφημερίδα Izvestia κάνει λόγο για το υποβρύχιο USS Georgia που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ.

Ο Vladimir Ambartsumyan, ο οποίος κάποτε υπηρέτησε ως διοικητής στη ναυτική ταξιαρχία στο ρωσικό βόρειο στόλο, δήλωσε στην Ιζβεστία ότι ακόμη και ο εντοπισμός ενός υποβρυχίου στη θάλασσα είναι μεγάλη επιτυχία αφού όπως τόνισε:

"Τα πυρηνικά υποβρύχια είναι σύνθετα αντικείμενα για ανίχνευση."

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις αναφορές αυτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail