Ερντογάν: απαντάμε στις απειλές με νέες συμμαχίες και ένταξη σε άλλες αγορές αφού δε θέλετε μια χώρα 81 εκ. και 50 ετών σύμμαχο

President Recep Tayyip Erdoğan speaks at a Justice and Development Party (AK Party) meeting in northern Turkey's Trabzon on Aug. 12, 2018. (AA Photo)
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα ανταποκριθεί στον εμπορικό πόλεμο αναζητώντας νέες συμμαχίες και κατευθυνόμενη προς νέες αγορές, αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να διπλασιάσει τους δασμούς για τον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο.

Ο Ερντογάν μίλησε σε συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τραπεζούντα όπου επέκρινε την πρόσφατη εχθρική στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας σχετικά με την κράτηση του Αμερικανικού πάστορα Andrew Brunson.

Ο Ερντογάν, αναφέρει η Dailysabah.com δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει τις εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία νέων συμμαχιών:

"Ήμασταν μαζί με σας [τις ΗΠΑ] στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Βοσνία, πώς μπορείτε να απομακρύνετε έναν στρατηγικό σύμμαχο; Μπορούμε και εμείς να αποχαιρετήσουμε όσους θυσιάζουν τη στρατηγική εταιρική σχέση τους με μια χώρα 81 εκατομμυρίων και έναν σύμμαχο 50 χρόνων για ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες", τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον στις κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας και τα εξωδικαστικά αιτήματα να απελευθερωθεί ο Μπράνσον, ο οποίος κρατείται από τις 7 Οκτωβρίου 2016 για σχέσεις του με το δίκτυο Gülen και το PKK.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. είχαν ορίσει προθεσμία της περασμένης Τετάρτης για την απελευθέρωση του Μπράνσον, απειλώντας την Τουρκία με κυρώσεις εάν δεν συμμορφωνόταν με τις επιθυμίες των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail