Αλλοδαπός κατηγορείται για 542 εγκλήματα αλλά με ένα απλό του τέχνασμα οι Γερμανοί δεν μπορούν να τον απελάσουν

cocoparisienne / pixabay
Freepen.gr - Ένας μετανάστης ύποπτος για τη διάπραξη εκατοντάδων εγκλημάτων αφέθηκε ελεύθερος στη Φρανκφούρτη επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποσαφηνίσουν την ταυτότητά του και τη χώρα καταγωγής για δεκαετίες.

Λίγα είναι γνωστά για τον άνθρωπο, καθώς κανείς δεν ξέρει το όνομά του, πόσο μάλλον την ηλικία του ή την εθνικότητά του. Το μόνο περισσότερο ή λιγότερο επαληθεύσιμο γεγονός που είναι γνωστό γι 'αυτόν είναι ότι έφθασε στη Γερμανία πριν από 20 χρόνια, το 1998, χωρίς έγγραφα ταυτότητας. Έχει ζήσει στους δρόμους των γερμανικών πόλεων από τότε και σήμερα κατοικεί στη Φραγκφούρτη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο κατάλογος των εγκλημάτων που έχει διαπράξει ο άγνωστος μετανάστης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εκτενής. Περίπου 542 ποινικές διαδικασίες έχουν κινηθεί εναντίον του κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

"Το ένα τρίτο των ερευνών αφορούσε την κατοχή και την αγορά ναρκωτικών", δήλωσε ο Ruediger Buchta, υψηλά ιστάμενο στέλεχος στην αστυνομία της Φρανκφούρτης, στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι τα άλλα εικαζόμενα αδικήματα του μετανάστη περιλάμβαναν "δόλια εξαγορά υπηρεσιών όπως η λαθρεπιβίβαση" καθώς και "επίθεση, κλοπή, ληστεία" και πολλά "αδικήματα κατά του νόμου περί διαμονής".

Παρά τις επανειλημμένες φορές που τέθηκε υπό κράτηση, ο άνδρας κατάφερε να αντισταθεί με επιτυχία στην απέλαση από τη Γερμανία για όλα αυτά τα χρόνια για έναν απλό λόγο: οι γερμανικές αρχές δεν γνωρίζουν πού να τον στείλουν. Ο άντρας ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι προέρχεται από μια από τις χώρες της Βορείου Αφρικής, την Αλγερία και το Μαρόκο ειδικότερα. Ωστόσο, οι αρχές αυτών των κρατών δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις πληροφορίες.

Ο μετανάστης προφανώς αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του ή να παράσχει άλλες προσωπικές λεπτομέρειες στις γερμανικές αρχές. Η αναζήτηση βάσεων δεδομένων για τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν τελεσφόρησε αφήνοντας τη γερμανική αστυνομία στο κενό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail