Μετέφεραν χαμάμ 540 ετών πάνω σε ειδική πλατφόρμα - Στη σειρά για μετακόμιση ακόμη 300 μνημεία

DHA
Freepen.gr - Το 540 ετών Hamam Artuklu της νοτιοανατολικής επαρχίας Batman της Τουρκίας μετακινήθηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από μια περιοχή που θα πλημμυρίσει σύντομα από το υδροηλεκτρικό φράγμα Ilısu, ανέφερε η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken τη Δευτέρα.

Το χαμάμ, το οποίο ζυγίζει περίπου 1500 τόνους, φορτώθηκε σε ειδική πλατφόρμα 256 τροχών για να απομακρυνθεί από το Hasankeyf, ένα διάσημο ιστορικό χωριό που βρίσκεται στην περιοχή που θα πλημμυρίσει το νεόκτιστο φράγμα.

DHA

Η επιχείρηση για τη μεταφορά του χαμάμ σε απόσταση τριών χιλιομέτρων στο πολιτιστικό πάρκο του Hasankeyf πήρε πάνω από εννέα ώρες και κόστισσε περίπου 37 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τον Diken.

Η περιοχή που επηρεάζεται από το φράγμα Ilısu είναι διάσπαρτη με μοναδικούς ιστορικούς χώρους που χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει μερικά από τα 300 μνημεία από το Hasankeyf στο πολιτιστικό πάρκο πριν βυθιστούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail