Τελευταία ζαριά της Τουρκίας - Στήνει νέο μισθοφορικό ασκέρι 35.000 αποτυχημένων ρέμπελων για να αποτρέψει το αναπόφευκτο

Freepen.gr - Η Τουρκία δημιουργεί ένα νέο «εθνικό στρατό» που αποτελείται από αρκετές παραστρατιωτικές ομάδες της Συρίας, σύμφωνα με νέα έκθεση, δηλαδή επί της ουσίας παίζει μια τελευταία ζαριά συγκροτώντας ένα ασκέρι τρομοκρατών και κατσαπλιάδων.

Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το almasdarnews, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανατροπή της επερχόμενης επίθεσης του Συριακού Αραβικού Στρατού στο εσωτερικό της επαρχίας του Idlib.

Η νέα δύναμη θα αποτελείται από περίπου 35.000 ισλαμιστές από διάφορες αντιμαχόμενες φατρίες σε όλη το Idlib, συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και του Jabhat Tahrir Souriya.

Δεν υπήρχε καμία αναφορά σχετικά με το μέλλον των τρομοκρατικών όπως η Hay'at Tahrir Al-Sham (πρώην Αλ Νούσρα) και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκμενιστάν (TIP).

Η τουρκική υποστήριξη για την ομάδα περιελάμβανε την τακτική πληρωμή των μισθών, καθώς και τη δημιουργία δώδεκα στρατιωτικών παρατηρητηρίων συγκεντρωμένων στη βόρεια επαρχία του Idlib. Η Άγκυρα έχει αρχίσει να επενδύει σε τοπικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης τοπικών σχολείων. Ωστόσο όλα αυτά τα όνειρα σύντομα θα είναι καπνός.

Είναι τέτοια η απελπισία της Τουρκίας ώστε στήνει νέο μισθοφορικό ασκέρι 35.000 αποτυχημένων ρέμπελων, αφού οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν εκεί μετά από ήττες σε άλλα μέτωπα, για να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail