Γιατί το θέμα της αιχμαλωσίας των 2 στρατιωτικών μόλις άνοιξε

Στους διαδρόμους του ΓΕΣ κάποιοι δηλώνουν με περισσή αυτοπεποίθηση πως “το θέμα της αιχμαλωσίας των 2 στρατιωτικών έκλεισε”! Ίσως να το λένε για να το πιστέψουν, γιατί είναι κατανοητό και στον πιο αδαή πως το θέμα μόλις τώρα άνοιξε! Η φυλάκιση των 2 στρατιωτικών ήταν μια πολύ καλή δικαιολογία για να μην προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο.

Από: militaire.gr

Το θέμα μένει και θα μείνει ανοιχτό μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα. Γιατί αυτές οι απαντήσεις θα αποκαλύψουν το επίπεδο ετοιμότητας, τα μέτρα ασφαλείας -αν υπήρχαν- και γενικώς το “κλίμα” που επικρατούσε στον Έβρο.

Το ερώτημα ,γιατί δεν είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε μια περίοδο που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλιμακώνονταν κάθε μέρα είναι αναπάντητο.

Το ερώτημα αν είχαν δοθεί εντολές στο προσωπικό να ΄ναι ακόμη πιο προσωπικό επίσης δεν έχει απαντηθεί.

Υπάρχει και κάτι ακόμη:

Έχει σημασία να γίνει γνωστό σε πόση ώρα έγινε γνωστό ότι “κάτι δεν πάει καλά” με τους δύο στρατιωτικούς. Σε μία, σε δύο , σε πόσες ώρες υπήρξε το πρώτο ερώτημα “που είναι”; Ποιος και πως τους αναζήτησε;

Όσο για το όπλο ή τα όπλα που έφεραν οι δύο στρατιωτικοί; Ορισμένοι στο ΓΕΣ σκέφτονται μήπως πρέπει να τα διαγράψουν!

Η αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της αιχμαλωσίας δύο στελεχών, είναι νομίζουμε αυτονόητη, ακόμη και στον πιο μικρό τριτοκοσμικό στρατό. Πόσο μάλλον στον σοβαρό ελληνικό ΣΞ. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην ξαναπάθουμε ίδια ή χειρότερα. Αν κάποιοι συνδέουν τις έρευνες και τα πιθανά αποτελέσματα με την προσωπική τους καριέρα και ανέλιξη είναι δικό τους θέμα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...