Ανακαλύφθηκε ναυάγιο ελληνικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα που χρονολογείται πάνω από 2.500 έτη





Το παρελθόν μας συνεχίζει να αποκαλύπτει τον πολιτισμό του. Το παρόν δεν ξέρω τι θα αναδείξει στο μέλλον. Όπως γράφει το ηλεκτρονικό έντυπο Greek Reporter στη Μαύρη Θάλασσα ανακαλύφθηκε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο ηλικίας που χρονολογείται πάνω απο 2500 έτη.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το πλοίο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια κοινής αποστολής του αρχαιολογικού ινστιτούτου ΝΑS της Ουκρανίας και του αρχαιολογικού ινστιτούτου της Βαρσοβίας. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα του είδους του που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή. 

Οι αρχαιολόγοι μελετούν το πλοίο κάτω από το νερό και θα αποφασίσουν τι θα κάνουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο επικεφαλής της διεθνούς υποβρύχιας αποστολής της Μαύρης Θάλασσας Vyacheslav Gerasimov εξήγησε ότι η ανάσυρση χωρίς την τήρηση ορισμένων συνθηκών προστασίας και αποθήκευσης είναι αδύνατη καθώς το ξύλο βρίσκεται για περισσότερα από 2000 χρόνια κάτω από το νερό και μπορεί να κοπεί σε κομμάτια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail