Σουηδο-Ολλανδικό χτύπημα αξίας $ 2,5 δις στη Gazprom!

Freepen.gr - Οι μετοχές της εταιρείας Blue Stream Pipeline Company που ανήκουν στο ρωσικό γίγαντα αερίου Gazprom κατασχέθηκαν από δικαστήριο στο Άμστερνταμ, ανέφερε ο ρωσικός ιστότοπος Sputnik.

Η Gazprom διετάχθη να καταβάλει 2,56 δισ. δολάρια στην ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz από σουηδικό δικαστήριο, αφού δεν εκπλήρωσε τη σύμβασή της για την παροχή αερίου. Το σουηδικό δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της Gazprom ότι η Naftogaz είχε κατασχέσει παράνομα φυσικό αέριο από τους αγωγούς της μετά τη διακοπή της συμφωνίας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Blue Stream μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Αγκυρα στην Τουρκία και η Naftogaz κατέχει το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, ενώ η Gazprom κατέχει το χερσαίο τμήμα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα χρήματα που είχε χρεώσει η Gazprom στην εταιρεία, ανέφερε το Sputnik.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail