Έτοιμος να ρίξει σε εμφύλιο την Τουρκία ο Ερντογάν - Στοχοποίησε ευθέως με διώξεις 11.000.000 ψηφοφόρους του HDP

Freepen.gr - Όπως όλα δείχνουν και είχαμε εκτιμήσει, η επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν δεν άλλαξε τίποτε στη γειτονική χώρα και οι διώξεις των πάντων θα συνεχιστούν μέχρι ο σουλτάνος να μείνει ολομόναχος έξω απο τη φυλακή και να νιώσει ασφαλής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα T24 o Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι υποστηρικτές του κουρδικό Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP) θα θεωρηθούν υπεύθυνοι σχετικά με τους πρόσφατους θανάτους πολιτών από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), που βρίσκεται σε πόλεμο στην Τουρκία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

 Η δήλωση του ισχυρού ηγέτη της Τουρκίας ήρθε κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου των  Γυναικών του  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Ο Ερντογάν ανέφερε:

"Αυτό το κράτος γνωρίζει πολύ καλά σε ποιον θα δείξει συμπόνια και ποιον θα χτυπήσει με ένα σίδερο που εξωτερικά θα περιβάλλεται από ένα βελούδινο γάντι".

Η Άγκυρα κατηγορεί τους πολιτικούς του HDP ότι συμπαθούν και ενεργούν προς το συμφέρον του PKK.

Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μια πολιτικής πρωτοφανούς δίωξης στο κόμμα από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, η οποία εντατικοποιήθηκε καθώς η Τουρκία κατευθύνθηκε στις κάλπες στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Σύμφωνα με το HDP, πάνω από 10.000 από τα μέλη του βρίσκονται στη φυλακή, μαζί με εννέα κοινοβουλευτικούς βουλευτές, περίπου 100 εκλεγμένους δημάρχους και φυσικά τον ηγέτη του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail