Η Τουρκία ανταποδίδει στις ΗΠΑ - 100% αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ - Ποια προϊόντα επηρρεάζονται

Freepen.gr - Η Τουρκία προχώρησε στην αύξηση των δασμών σε πολλά προϊόντα εισαγωγής από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, των προϊόντων καπνού και των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέο προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς την Τετάρτη στην επίσημη εφημερίδα όπως αναφέρει η dailysabah.

Σύμφωνα με το διάταγμα, η Τουρκία θα αυξήσει τους δασμούς στο 100% στις εισαγωγές των προϊόντων καταγωγής των ΗΠΑ.

Το νέο διάταγμα τροποποιεί ένα προεδρικό διάταγμα στις 11 Ιουλίου.

"Οι φορολογικοί συντελεστές στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων αυξήθηκαν σε αμοιβαία βάση έναντι των σκόπιμων επιθέσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην οικονομία μας", δήλωσε αργότερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Fuat Oktay στο Twitter.

Μεταξύ των προϊόντων περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα, το ρύζι, το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού και ορισμένα καλλυντικά προϊόντα όπως οι κρέμες ηλίου.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα θα αντιδράσει εναντίον της επιβολής υψηλότερων δασμών στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου από τη διοίκηση των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόυ ανήρτησε στο Twitter ότι η απόφαση του Προέδρου Donald Trump, η οποία παραβιάζει επίσης τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δε συνάδει με την "κρατική σοβαρότητα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail