Ο υπουργός είχε σχέδιο αλλά...το δολάριο στις 00:15 έφτασε τις 7,20 λίρες

O υπουργός Αλμπαϊράκ είχε έτοιμο σχέδιο: Το δολάριο έφτασε τις 7,20 λίρες - Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ , όταν με το που άνοιξαν οι ασιατικές αγορές συναλλάγματος το δολάριο έφτασε τις 7,20 λίρες, δήλωσε πως ¨Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ένδειξη επίθεσης και δοκιμασίας.

Από: tourkikanea.gr

Η ισοτιμία δολαρίου/λίρας στο κλείσιμο της εβδομάδας ήταν στο επίπεδο του 6,4 λιρών. Σήμερα στις 00:15 έφτασε τις 7,10 λίρες.

Ο υπουργός Αλμπαϊράκ σε δήλωση που έκανε στην Χουριέτ είπε: ¨Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ένδειξη επίθεσης και δοκιμασίας. Η επίθεση αυτή που την άρχισε ο μεγαλύτερος παίκτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα προκαλέσει παρόμοιες καταστάσεις σε όλε στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ήδη προκάλεσε¨.

Ο Αλμπαϊράκ είπε πως μαζί με τις τράπεζες ¨θα ληφθούνε ταχέως όλα τα δέοντα μέτρα¨ και πρόσθεσε πως ¨Από το πρωί της Δευτέρας οι φορεία μας θα κάνουν τις δέουσες ενέργειες ώστε να καθησυχάσουν τις αγορές και σε αυτό το θέμα θα γίνουν και οι δέουσες ανακοινώσεις. Όπως δήλωσα όλα τα μέτρα και τα σχέδια δράσης είναι έτοιμα¨

Ο Αλμπαϊράκ αναφερόμενος σε φήμες περί κατάσχεσης καταθέσεων δήλωσε ¨Δεν θα κατασχεθούν καταθέσεις. Και οι λογαριασμοί που είναι σε συνάλλαγμα δεν θα μετατραπούνε σε λίρες. Αλλά θα ασκηθούν διώξεις σε αυτούς που διακινούνε αυτά τα κουτσομπολιά και τα ψέματα. Θα αρχίσουν διώξεις.

………………..

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει τους βιομήχανους να μην παίρνουν τα δολάρια τους από τις τράπεζες.

Νωρίτερα το Μπλούμπεργκ είχε ανακοινώσει πως οι τράπεζες στην Τουρκία δυσκολεύονται να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει για συνάλλαγμα και ότι στον τραπεζικό τομέα υπάρχει πια σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας σε συνάλλαγμα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...