Το μόνο που σώζει αυτόν τον τόπο, η αλληλεγγύη αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά



Το μόνο που μας σώζει η αλληλεγγύη και αυτή μέσα στην καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά. Αθλητικές ομάδες εξέφρασαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν όπως ο Ολυμπιακός που κάλεσε σε συγκέντρωση για προσφορά βοήθειας.

Μελίνα Κονταξή

Ο ΠΑΟΚ επίσης δήλωσε ότι τα έσοδα του σημερινού αγώνα θα δοθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Επαγγελματίες πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους από γιατρούς ως οδηγούς ταξί. Ξεναδοχεία άνοιξαν για να παράσχουν φιλοξενία στα θύματα των πυρκαγιών.

Κόσμος περιμένει υπομονετικά στα νοσοκομεία για να δώσει αίμα ενώ σε πολλούς χώρους άρχισε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Δεν θα αναφερθώ στη διαχρονική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Σήμερα χρειαζόμαστε να ξέρουμε ότι υπάρχει ελπίδα. Αυτή μας βοηθά να επιβιώνουμε, να συνεχίζουμε και η αλληλεγγυη δείχνει ότι δεν χάθηκε. Οι ευθύνες δε θα παραγραφούν αλλα θα περιμένουν την επόμενη μέρα.

---
φωτο: Νίκος Καλογερικός fb
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail