Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «Sea Jet II» γιατί δεν περίμενε για να παραλάβει ασθενή - Τι απαντά η εταιρεία

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ- Τ/Χ πλοίου “ ΣΗ ΤΖΕΤ 2” Ν.Π. 10571 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του άρθρου 307 Π.Κ. Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει επίσης:

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Ίου προς λιμένα Θήρας στο πλαίσιο προγραμματισμένου του δρομολογίου, παρά τις εντολές της Λιμενικής Αρχής Ίου για ολιγόλεπτη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου, προκειμένου να διακομισθεί ασθενής στον επόμενο λιμένα κατάπλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ ο Πλοίαρχος αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στην παραπάνω ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η εταιρεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό:

H SEAJETS, θεωρεί ανυπόστατες και άδικες, τις κατηγορίες που της αποδίδονται για δήθεν άρνηση παραλαβής ασθενούς από την Ίο, την Πέμπτη 5/7/2018, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κλήση παροχής εξηγήσεων του πλοιάρχου του ΣΗ ΤΖΕΤ 2 από το Κ.Λ. Πειραιά.

Σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν, το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι ικανό χρόνο για να παραλάβει τον ασθενή, για τον οποίο όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού και την ύπαρξη συνοδού ιατρού. Λόγω άφιξης του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου στο λιμάνι της Ίου από το Blue Star Patmos, o πλοίαρχος αναγκάστηκε να αποπλεύσει προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφάλειας στο λιμάνι μετά την παρέλευση περίπου 20 λεπτών.

Μετά από παροχή εξηγήσεων στο Κ.Λ Πειραιά, ο πλοίαρχος, όπως ήταν αναμενόμενο, αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, χωρίς καμία δέσμευση.

Η SEAJETS εφαρμόζει πιστά τις διαδικασίες και τους νόμους περί μεταφοράς τραυματιών, για την οποία απαιτείται ενημέρωση του τοπικού πράκτορα και γνωστοποίηση σε αυτόν των στοιχείων του ασθενούς, του οχήματος Ε.Κ.Α.Β, του οδηγού και του συνοδού αυτού, όπως επίσης και της πρωτότυπης ιατρικής βεβαίωσης του παραπέμποντος ιατρού για την αναγκαιότητα μεταφοράς του ασθενούς. Οι παραπάνω απαιτούμενες και υποχρεωτικές διαδικασίες δεν τηρήθηκαν από τους υπευθύνους που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο έκτακτο περιστατικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail