Οι εξελίξεις αναμένονται ταχύτατες - Οι SDF ετοιμάζονται να παραδώσουν τον έλεγχο πολλών περιοχών στον στρατό - Θα φύγουν οι Αμερικάνοι

Freepen.gr - Η συριακή ιστοσελίδα Muraselon αναφέρει ότι οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επίκειται να παραδώσουν τον έλεγχο αρκετών περιοχών στο συριακό στρατό. Η σελίδα σημειώνει επίσης ότι κατά τις πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουρδικό πολιτικό συμβούλιο στη Δαμάσκο μπήκαν οι πρώτες βάσεις και ξεκίνησαν συζητήσεις για τη δημιουργία επιτροπών για την επόμενη μέρα στη Συρία με ένα περισσότερο αποκεντρωμένο σύστημα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας, Κούρδοι αξιωματούχοι των SDF ενημέρωσαν τη Δαμασκό ότι επίκειται αποχώρηση όλων των Αμερικανών στρατιωτών και διάλυση των βάσεών τους στη συριακή επικράτεια σε συνεργασία με τους Ρώσους στο επόμενο διάστημα.

Το μόνο βέβαιο είναι εκτός από σποραδικές περιπτώσεις, Σύριοι και Κούρδοι απέφυγαν επί 7 1/2 χρόνια να έρθουν σε μια απευθείας αντιπαραθέση. Αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο είναι φανερό ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να βρουν τη χρυσή τομή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail