Ρωσικό μυστήριο - Η Μόσχα λαμβάνει αίτηση από τη Σερβία για προμήθεια συστήματος S-300, το Βελιγράδι αρνείται, το ενδιαφέρον υπάρχει

Freepen.gr - Μια ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή ανέφερε στο TASS την Τετάρτη ότι η Ρωσία είχε λάβει επίσημο αίτημα από τη Σερβία για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων S-300PMU-2 το 2021.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη δηλώνοντας ότι τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγορά των πυραυλικών συστημάτων της Ρωσίας S-300 δεν ήταν αληθινά.

"Η Σερβία έχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά οι ειδήσεις σχετικά με την αγορά συστημάτων S-300 είναι ασυμβίβαστες με την πραγματικότητα", ανέφερε ο υπουργός σε δήλωση.

Ο Vyacheslav Davidenko, επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας εμπορίας όπλων Rosoboronexport, δήλωσε επίσης στον TASS ότι ο εξαγωγέας δεν είχε λάβει ακόμα το ερώτημα.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλέξανδρος Βούτσιτς δήλωσε τον Απρίλιο του 2017 ότι η χώρα του θα ήθελε να έχει δύο τάγματα και ένα σημείο χειρισμού του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος πυραύλων S-300 Favorit. Νωρίτερα, δήλωσε ότι τα συστήματα S-300 ήταν υπερβολικά ακριβό για τη Σερβία, αλλά η Ρωσία είχε εκφράσει την πρόθεσή της να βοηθήσει μέσω ορισμένων συμφωνιών.

Το S-300PMU-2 Favorit είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων με δυνατότητα καταστροφής στόχων σε αποστάσεις μέχρι 300 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 27 χλμ.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την παραχώρηση έξι MiG-29 για την ενίσχυση της Σερβικής Αεροπορίας, ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με την προμήθεια του αντι-αεροπορικού συστήματος S-300PMU-2. Προφανώς φαίνεται ότι υπήρξε κάποια κινητικότητα ώστε να φτάσουμε στο δημοσίευμα του TASS αλλά μάλλον η κατάσταση είναι πρώιμη. Το ενδιαφέρον πάντως υπάρχει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail