Η Τουρκία μετατρέπει τις βόμβες της σε έξυπνα όπλα ακριβείας με την εγκατάσταση ειδικού κιτ λέιζερ από τη Roketsan

Freepen.gr - Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής πυραύλων της Τουρκίας και εργολάβος άμυνας, Roketsan ολοκλήρωσε επιτυχώς την αναπτυξιακή φάση του νέου κιτ λέιζερ ακριβούς καθοδήγησης Tebe στις βόμβες Mk 81 και Mk 82.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Υφυπουργός για την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSM), ανήρτησε στο Twitter στις 4 Ιουλίου ότι η παράδοση του κιτ καθοδήγησης λέιζερ Teber θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με τη Roketsan, το Teber είναι ένα χαμηλού κόστους κιτ καθοδήγησης λέιζερ που συνδέεται με βόμβες γενικής χρήσης MK-81 (250lb) και MK-82 (500lb). Το Teber μετατρέπει τις βόμβες σε έξυπνα όπλα ακριβείας χρησιμοποιώντας το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης και τον επιτηρητή λέιζερ.


Επίσης, αναφέρθηκε ότι στις 21-22 Ιουνίου διεξήχθη επιτυχημένη δοκιμή του νέου κιτ Teber που μετατρέπει μια τυποποιημένη βόμβα σε όπλο με ακρίβεια.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail