Έτσι κόβεις το βήχα των Τούρκων - Κι άλλα Rafale ετοιμάζεται να ζητήσει η Αίγυπτος

Freepen.gr - Η Αίγυπτος πρόκειται να αποκτήσει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Dassault μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα La Tribune στις 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου προσπαθεί να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Γαλλία για την προμήθεια 24 νέων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale μέχρι τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες συμβάσεις, η Γαλλία είχε συνάψει αρκετές σημαντικές στρατιωτικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης 24 Rafales, με κόστος 5,2 δισ. Ευρώ. Μέχρι σήμερα, η γαλλική εταιρεία έχει παραδώσει 14 αεροσκάφη Rafale στην Αίγυπτο.

Το Κάιρο ήταν ο πρώτος πελάτης εξαγωγής για το Rafale, το οποίο ήταν μέρος μιας συμφωνίας γαλλικών όπλων που περιελάμβανε μια φρεγάτα Fremm και τέσσερα κορβέτες Gowind, με επιλογές για δύο ακόμα.

Σύμφωνα με την Dassault, το Rafale είναι αεροσκάφος με διπλό κινητήρα ικανό να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών μικρής και μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων επίγειων και θαλάσσιων επιθέσεων, αναγνωρίσεων, χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας και αποτροπής πυρηνικών επιθέσεων.

Έχουμε τονίσει ξανά στη Freepen.gr ότι η Αίγυπτος με τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μαζί με την ΑΟΖ φρόντιζε να κτίσει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αντί να περιμένει από μηχανής θεούς όπως η Κύπρος ή να μην κάνει τίποτε όπως η Ελλάδα. 

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμά μας από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 που επιχειρούσε στην αιγυπτιακή ΑΟΖ ανάμεσα σε φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια όταν λίγο βορειότερα το SAIPEM 12000 είχε περικυκλωθεί εντός της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικό στολίσκο που το απειλούσε με βύθιση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail