Η Ρωσία ξεκίνησε δοκιμές της τορπίλης Poseidon - Θα μπορεί να χτυπήσει παράκτιους στόχους από διηπειρωτική απόσταση

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι δοκιμές των υποβρυχίων τορπιλών Poseidon:

"Διεξάγονται δοκιμές για να επιβεβαιωθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της συσκευής [Poseidon] κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης σε πραγματικό περιβάλλον και να ελεγχθούν οι παράμετροι της κίνησης της συσκευής κατά μήκος της διαδρομής σε αυτόνομη λειτουργία" σημειώνει η ανακοίνωση.

Από σήμερα, ολοκληρώνεται η διεξοδική πειραματική εργασία για το υποβρύχιο drone [Poseidon] και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν προβεί σε ενέργειες για τον έλεγχο της κοινής λειτουργίας και της αξιοπιστίας όλων των συστημάτων και των επιμέρους τμημάτων του, αναφέρει η δήλωση.

Το ωκεάνιο σύστημα πολλαπλών ρόλων Poseidon θα είναι ικανό να πλήξει εχθρικά αεροπλανοφόρα και να χτυπήσει τις παράκτιες εγκαταστάσεις του σε διηπειρωτική απόσταση, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

"Το κύριο πλεονέκτημα του Poseidon είναι ότι είναι 100% αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τα αντίμετρα του εχθρού. Οι μοναδικές δυνατότητές του θα επιτρέψουν στο ρωσικό ναυτικό να καταπολεμήσει επιφανειακές ομάδες δράσης ενός δυνητικού εχθρού σε όλες τις περιοχές του ωκεάνιου θεάτρου και να χτυπήσει τις παράκτιες εγκαταστάσεις υποδομής σε διηπειρωτική απόσταση", ανέφερε το υπουργείο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...