Η Nutella πικραίνει την Τουρκία αφού πρώτα η Ferrero την είχε...κακομάθει!

Freepen.gr - Ο ιταλικός πολυεθνικός γίγαντας της σοκολάτας, Ferrero έκλεισε ένα εργοστάσιο φουντουκιών στην πόλη του Τραμπζον της Μαύρης Θάλασσας, αφήνοντας περίπου 300 εργαζόμενους άνεργους, αναφέρει η haber.sol.org.tr.

Η Ferrero, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τη Nutella από πραλίνα φουντουκιού, είναι από καιρό σημαντικός επενδυτής στον τομέα των φουντουκιών της Τουρκίας, καθώς η χώρα παράγει το 68% των φουντουκιών στον κόσμο.

Το 2013 άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Manisa και το 2014 αγόρασε την Oltan Gıda, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φουντουκιών της Τουρκίας, μετονομάζοντας την εταιρεία σε Ferrero Hazelnuts.

Αλλά πιο πρόσφατα αποφάσισε ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές στην Τουρκία και άρχισαν να αναζητούν παραγωγούς φουντουκιών αλλού, αυξάνοντας τις εισαγωγές της από τη Χιλή στο πενταπλάσιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail