Ο θρήνος της Ελλάδας στο συγκλονιστικό γλυπτό "Melancholy" από τη λίμνη της Γενεύης που "μιλά" στις ψυχές μας

Freepen.gr - Ονομάζεται Melancolie. Το έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τον Albert György (που ζει στην Ελβετία αλλά γεννήθηκε στη Ρουμανία) βρίσκεται στη Γενεύη σε ένα μικρό πάρκο στον παραλιακό δρόμο Quai du Mont Blanc κατά μήκος της όχθης της λίμνης της Γενεύης.

Ο György γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1949. Ζούσε με απομόνωση και θλίψη αφού πέθανε η πρώτη σύζυγός του, οπότε κατανοεί τον ανθρώπινο πόνο. Ο γλύπτης ανέπτυξε ένα ειδικό κράμα χαλκού και κασσίτερου το οποίο χρησιμοποίησε για την εργασία του.

Το απίστευτο, καρδιακό έργο τέχνης είναι εξαιρετικά συγκινητικό και πολύ συναισθηματικό. Η αγάπη μιας μητέρας. Η αγάπη ενός πατέρα. Η αγάπη του παππού. Αγάπη των αδελφών, των φίλων και των ξένων. Η σκέψη της απώλειας ενός παιδιού είναι αδιανόητη - αλλά για πολλούς, είναι πραγματική και μερικοί έχουν γράψει ότι αυτό το γλυπτό απεικονίζει το πώς νιώθουν - ένα κενό.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το γλυπτό απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση αυτήν την ώρα στη χώρα μας. Ένα απέραντο κενό και μια τεράστια θλίψη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail