Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Μόσχα - Η FSB κυνηγά αυτούς που διέρρευσαν τα σχέδια των νέων υπερηχητικών πυραύλων στη Δύση

© Sputnik / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Roscosmos που συμμετέχει στην ανάπτυξη των νέων υπερηχητικών πυραύλων σε αναζήτηση του προσώπου που διέρρευσε διαβαθμισμένες πληροφορίες σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ερεύνησε τους χώρους των δύο εγκαταστάσεων της Roscosmos που ασχολούνται με το έργο των υπερηχητικών πυραύλων: το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Machine Building (TSNIIMASH) και το United Rocket and Space Corporation (URSC), το πρωί της Παρασκευής .

Μια πηγή με εσωτερική πληροφόρηση δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η έρευνα θα επεκταθεί και πως θα πέσουν πολλά κεφάλια υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητά της. Τόνισε πως «διαπιστώθηκε ότι η διαρροή προήλθε από τους εργαζόμενους της TSNIIMASH που ήταν σε επαφή με τον Paison». Ο Dmitry Paison, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κτίριο URSC, είδε να επιθεωρείται χωριστά το γραφείο του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε τα υπερηχητικά όπλα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του περασμένου Μαρτίου, χαρακτηρίζοντας τον Avangard, που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετηθεί σε ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), «ανίκητο». Το άλλο βλήμα είναι ο Kinzhal (στιλέτο), που λέγεται ότι είναι ικανό να καταστρέψει ένα αεροπλανοφόρο. Ορισμένα από τα υπερηχητικά όπλα αναφέρθηκε ότι είναι ήδη σε υπηρεσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail