Βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ μαζί με τους μηχανικούς - Οι Τούρκοι πιλότοι έτοιμοι να ξεκινήσουν την εκπαίδευση F-35



Freepen.gr - Οι πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αρχίσουν σύντομα να εκπαιδεύονται στο μαχητικό αεροσκάφους νέας γενιάς F-35 παρά τις κινήσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ για να σταματήσουν την πώληση του αεροσκάφους στην Τουρκία, μετέδωσε ο Safvan Allahverdi για το πρακτορείο Anadolu τη Δευτέρα.

"Οι Τούρκοι πιλότοι για τα F-35 και οι τεχνικοί έχουν ήδη φτάσει στη βάση των αεροπορικών δυνάμεων του Λουκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κ. Rob Manning.

Το πρώτο F-35 παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές σε τελετή έναρξης στις 21 Ιουνίου, παρά την προσπάθεια της αμερικανικής Γερουσίας να σταματήσει την πώληση σε απάντηση της αγοράς από την Τουρκία των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Η Γερουσία ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της τροποποίησης του National Defense Authorization Act, η οποία θα σταματούσε τις πωλήσεις έως ότου εκπονηθεί έκθεση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αφαιρεθεί η Τουρκία από την αλυσίδα εφοδιασμού των F-35. Η Τουρκία κατασκευάζει επί του παρόντος αρκετά εξαρτήματα για το αεροσκάφος.

Έχοντας περάσει τη Γερουσία, "το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να εναρμονιστεί με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Μάιο και ένα συμβιβαστικό μέτρο πρέπει στη συνέχεια να ψηφιστεί και από τα δύο όργανα και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπμ", έγραψε ο Allahverdi.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail