Πρόταση ενδιάμεσης λύσης με δύο αντιτορπιλικά CASSARD για τις Belh@rra

Το αντιτορπιλικό JEAN BART (D 615) πλέει στον Περσικό Κόλπο στις 19 Σεπτεμβρίου 2017. (US Navy)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται πλησιέστερα η επίσημη ανακοίνωση συμφωνίας ναυπήγησης δύο φρεγατών τύπου Belh@rra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την προσφορά ενδιάμεσης λύσης με τα δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης CASSARD. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τα τελευταία είναι αποδεκτά από το ΠΝ.

Γράφει Ευάγγελος Α. Παγώτσης

Τα CASSARD (D 614) και JEAN BART (D 615) τύπου F70 AA του Γαλλικού Ναυτικού φέρουν αμερικανικό σύστημα κατευθυνόμενων Βλημάτων Standard 1 Μέσης Ακτίνας δράσης (SM-1MR) επιφανείας-αέρος.

Η τρόπιδα του CASSARD τέθηκε στα ναυπηγεία της τότε Διεύθυνσης Ναυτικών Κατασκευών (DCN) στο Λοριάν στις 3 Σεπτεμβρίου 1982, η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1985 και η είσοδος σε υπηρεσία στις 29 Ιουλίου 1988. Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το JEAN BART ήταν 12 Μαρτίου 1986, 19 Μαρτίου 1988 και 1η Σεπτεμβρίου 1991.

Λεπτομέρειες στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...