Αντί για την Ελλάδα, η Τουρκία ανοίγει την πόρτα των BRICS - Βάζει πλώρη για αλλαγή στρατοπέδου;

© Mikhail Metzel/TASS 
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες των χωρών BRICS, δηλαδή τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική να αφήσουν τη χώρα του να ενταχθεί στον οργανισμό, ανέφερε την Κυριακή η Hurriyet Daily News.

"Αν μας εντάξετε, τότε το όνομα της πλατφόρμας θα γίνει BRICST, τους είπα" δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής ο Ερντογάν, όπου οι ηγέτες των χωρών BRICS πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στις 27 Ιουλίου.

Το έγγραφο ανέφερε, επικαλούμενο τον Τούρκο ηγέτη, ότι η πρωτοβουλία του χαιρετίστηκε από τα μέλη των BRICS. "Ειδικά η Κίνα λέει ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης, έχω δει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέξουν άλλες χώρες σε αυτή την πλατφόρμα και ότι δεν αντιτίθενται σε αυτήν", ανέφερε. "Είμαστε στη G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Θα ήθελα να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν και να πάρουμε τη θέση μας στους BRICS" δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δέκατη σύνοδος των BRICS πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής το διάστημα 25 - 27 Ιουλίου. Οι ηγέτες συζήτησαν θέματα ενίσχυσης των πολυμερών δεσμών και του ρόλου της οργάνωσης στη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας. Ο Ερντογάν προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής ως πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail