«Πέθανε ο γιος του Κόκκαλη και υπάρχει κόσμος που είναι σχεδόν χαρούμενος»

Ένα διαφορετικό κείμενο σχετικά με το θάνατο του 34χρονου Σωκράτη Κόκκαλη, ανήρτησε στο Facebook, ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και αρθρογράφος, Ανδρέας Λουκάκος. Ο συντάκτης αναδεικνύει ορισμένα κακώς κείμενα της νεοελληνικής κοινωνίας.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Πέθανε ο γιός του Κόκκαλη και υπάρχει κόσμος που είναι σχεδόν χαρούμενος που πέθανε ενας άνθρωπος 34 χρονών. Υπάρχει κόσμος που θεωρεί οτι οποιοσδήποτε ειναι γιός ή κορη πλούσιας οικογένειας είναι εξ ορισμού κακός και του αξίζει η οποιαδήποτε ατυχής κατάληξη.

Υπάρχει κόσμος που αγνοεί οτι οι εθισμοί ή η δυστυχία δεν έχουν ταξικό χαρακτήρα, υπάρχει κόσμος που γελάει με τον θάνατο ενος ανθρώπου που δεν ήξερε και που δεν είχε ιδέα τι βάρος μπορεί να κουβαλούσε λόγω του ονόματός του ή του τρόπου με τον οποίο μεγάλωσε. Υπάρχει κοσμος που χαίρεται με την δυστυχία των άλλων λες και ο θάνατος οποιουδήποτε μπορει να καλυτερεύσει την δική του ζωη.

Υπάρχει κοσμος πολύ τοξικός και το μέσο αυτό (το fb) ειναι το ιδανικό γήπεδο για να παίξει την μπάλα του.

Και κάτι ακόμα. Επι δύο χρόνια, για τις ανάγκες ενος ντοκιμαντέρ, παρακολουθούσα απο κοντά παιδιά σε απεξάρτηση. Είδα παιδιά απο φτωχές οικογένειες, απο πλούσιες, παιδιά που μεγαλώσανε καλά και παιδιά που μεγαλώσανε δύσκολα. Τραβούσαν όλα ενα γολγοθά και ηταν στιγμές που ένιωθα πολύ μικρός απέναντί τους. Κανείς δεν ξέρει πως θα τα φέρει η ζωή, ποιος κοντινός του θα βασανιστεί απο δαίμονες, εθισμούς και δυστυχίες και αν ο ιδιος θα γλιτώσει.

Όμως χαρά δεν μπορεί κανείς να αντλεί από τη δυστυχία των αλλων. Δεν πρέπει, είναι λάθος, είναι βάρβαρο και πολύ σκληρό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail