Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Είχαμε τις λύσεις και την τεχνογνωσία για τις πυρκαγιές αλλά δε μας ζητήθηκε να συμβάλλουμε

Σε ανακοίνωσή του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σημειώνεται ότι «από τις πρώτες ημέρες του τραγικού συμβάντος των πρόσφατων πυρκαγιών επικοινώνησε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία της κεντρικής κυβέρνησης όσο και με τους πληγέντες φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και έθεσε στη διάθεσή τους το σύνολο του δυναμικού και της τεχνογνωσίας του».

Και σε άλλο σημείο τονίζει: 

«Και σήμερα, σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει, σε όποιο τομέα του ζητηθεί από την Πολιτεία»όπερ σημαίνει ότι κανείς δε ζήτησε τη συνδρομή του.

Δείτε την ανακοίνωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική:

«To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τις πρώτες ημέρες του τραγικού συμβάντος των πρόσφατων πυρκαγιών επικοινώνησε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία της κεντρικής κυβέρνησης όσο και με τους πληγέντες φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και έθεσε στη διάθεσή τους το σύνολο του δυναμικού και της τεχνογνωσίας του.

Ο επανασχεδιασμός σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών οικισμών, η χρήση νέων τεχνολογιών για την παρακολούθηση και την πρόβλεψη της πορείας των πυρκαγιών, η εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών και βέλτιστης αντιμετώπισης των συμβάντων πυρκαγιάς σε πραγματικές συνθήκες καθώς και τα σχέδια εκκένωσης αποτελούν άξονες ενεργειών, που μεταξύ των άλλων, πρέπει με προτεραιότητα να προωθηθούν, και στους οποίους το ΕΜΠ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσπαθεί, διαχρονικά, να βρίσκεται κοντά στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα όταν αυτή πλήττεται, όπως, για παράδειγμα, έκανε τόσο στην περίπτωση των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας, το 2007, όσο και στις πυρκαγιές στην Αττική, το 2009, όταν οργάνωσε μετά από συστηματική δράση ενός χρόνου, το 2010 – ολοκληρωμένη επιδεικτική δράση σχετικά με την έγκαιρη ειδοποίηση αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών με χρήση σύγχρονων αντιπυρικών τεχνολογιών.

Και σήμερα, σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει, σε όποιο τομέα του ζητηθεί από την Πολιτεία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail