Μετά τη Χασάκα, ψήνεται συμφωνία Σύριων και Κούρδων στη Ράκκα

Freepen.gr - Μια στρατιωτική πηγή στη βόρεια Συρία ενημέρωσε το Al-Masdar News σήμερα το απόγευμα ότι η κυβέρνηση της Συρίας έστειλε αντιπροσωπεία για να συναντηθεί με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη δυτική Al-Raqqa την Κυριακή.
Σύμφωνα με την στρατιωτική πηγή, η κυβέρνηση της Συρίας συζήτησε μια σειρά θεμάτων με τους αξιωματούχους της SDF και του PYD στη δυτική πόλη Al-Raqqa, Tabqa.
Η πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας προσέφερε στους αξιωματούχους του SDF και του PYD την ίδια συμφωνία που έδωσαν στους συμμάχους τους στην επαρχία του Al-Hasakah για την οποία αφιερώσαμε ξεχωριστή δημοσίευση στη Freepen.gr.
Η προσφορά περιελάμβανε τα ακόλουθα:

-
Κοινά σημεία ελέγχου γύρω από την επαρχία Al-Raqqa
Η στρατιωτική αστυνομία της Συρίας αναλαμβάνει την ασφάλεια στην πόλη της Raqqa
 - Προσμέτρηση του χρόνου υπηρεσίας των Κούρδων σε
YPG / SDF ως χρόνου υπηρεσίας στο Συριακό Στρατό
-
Ο Συριακός Στρατός θα ανοίξει εκ νέου τα γραφεία στρατολογίας στο διοικητικό συμβούλιο της Al-Raqqa
-
Ο Συριακός Στρατός και τα στρατεύματα των SDF / YPG θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
Καμία συμφωνία δεν έχει συναφθεί μεταξύ των δύο μερών. Ωστόσο, η στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης.
Αυτές οι πρόσφατες συναντήσεις σε Al-Hasakah και Al-Raqqa ήρθαν λίγο αφότου η συριακή κυβέρνηση έστειλε ειρηνευτικές αντιπροσωπείες στην πόλη του Al-Qamishli για να συναντηθεί με Κούρδους αξιωματούχους.
Οι συναντήσεις στο Al-Qamishli θα αποδειχθούν παραγωγικές, καθώς η συριακή κυβέρνηση και οι Κούρδοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αρκετές φορές από τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail