Τη διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζουν οι ΗΠΑ - Ανησυχούν στην Πρίστινα

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα φιλοξενεί σήμερα η ΕΣΤΙΑ το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα Βαλκάνια καθώς οι ΗΠΑ μελετούν τη διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου το οποίο κάποτε απέσπασαν με το έτσι θέλω από την τότε Γιουγκοσλαβία. Αναφέρει η εφημερίδα:

Ανησυχία προκαλούν στην Πρίστινα οι πληροφορίες ότι στην Ουάσινγκτον κερδίζει έδαφος η σκέψη ότι μερική διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για την διευθέτηση του προβλήματος της περιοχής, την οποία άλλοι έχουν αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος και άλλοι θεωρούν να την θεωρούν αυτόνομη σερβική επαρχία.

Οι πληροφορίες αποδίδονται στους λομπίστες που έχει προσλάβει η Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το State Department, έχει λάβει την έγκριση του προέδρου Ν. Τραμπ για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία.

Στην τελευταία θα αποδοθούν τέσσερις Δήμοι του Β. Κοσσυφοπεδίου, έναντι των οποίων η Πρίστινα θα λάβει μέρος του Δήμου του Πρέσεβο και ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται δυτικώς του αυτοκινητοδρόμου Ε 75.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θεωρούσε δεδομένη την άνευ όρων στήριξη των Αμερικανών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail