Ποιος θα το έλεγε ότι η Ελλάδα θα υλοποιούσε στη Μακεδονία το όραμα του Χίτλερ


Πριν κάποιες ημέρες συνέβη να συναντήσω στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο λογαριασμό του πολύ καλού νομικού και αρθρογράφου, Πέτρου Χασάπη το παρακάτω γερμανικό τηλεγράφημα:

Του Στρατή Μαζίδη


Για όσους γνωρίζουν γερμανικά το υπογραμμισμένο σημείο είναι ξεκάθαρο: 

Ο Φύρερ δήλωσε σήμερα και πάλι ότι η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Μακεδονίας πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ράιχ απαίτησε, ανεξάρτητα από τις δικές σας σκέψεις, να υποδείξει με τηλεγράφημα και να ενημερωθεί την ίδια στιγμή, και αμέσως να αναφέρετε ποιος από εσάς θα είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της εν λόγω ενέργειας, και ότι αυτή η επιτροπή θα κηρύξει την ανεξαρτησία της Μακεδονίας.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το τηλεγράφημα εστάλη όταν πια ο Αξονας βρισκόταν σε φάση συρρίκνωσης και λίγο πριν οι Γερμανοί αποσυρθούν από τη χώρα.

Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα έχει ανέβει από αρκετές ιστοσελίδες, ενημερώθηκαν ότι εμπεριέχεται και σε βιβλίο για το Γ' Ράιχ ενώ το έχει ανεβάσει και η τ. βουλευτής κ. Μακρή.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς είναι μια επιστολή του Αδόλφου Χίτλερ στον Εντουάρ Νταλαντιέ την οποία εντόπισα εδώ https://zeitundzeugenarchiv.wordpress.com/2016/08/27/die-antwort-hitlers-an-daladier-am-27-august-1939/:

Στις 27.08.1939 ο Αδόλφος Χίτλερ έγραψε ως ηγέτης του Γερμανικού Ράιχ μια επιστολή γνωστή ως «απάντηση του Χίτλερ στον Νταλαντιέ». Τρεις μέρες αργότερα, ο Χίτλερ και η γερμανική Wehrmacht επιτέθηκαν στην Πολωνία, πυροδοτώντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Εντουάρ Νταλαντιέ διετέλεσε πρωθυπουργός της Γαλλίας αρκετές φορές.

Στην επιστολή αυτή, που γράφτηκε στο Βερολίνο, ο Χίτλερ μίλησε για τα «μακεδονικά κράτη στα ανατολικά σύνορα» [mazedonische Zustände an der Ostgrenze]. Τι εννοούσε ο Χίτλερ με αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στο τμήμα της ομιλίας που αναφέρεται σε αυτές τις καταστάσεις:

Ως εκ τούτου, έκανα σαφές αίτημα: το Γκντανσκ και ο Διάδρομος πρέπει να επιστρέψουν στη Γερμανία [Danzig und der Korridor müssen an Deutschland zurück]. Τα μακεδονικά κράτη στα ανατολικά σύνορά μας πρέπει να εξαλειφθούν [Die mazedonischen Zustände an unserer Ostgrenze müssen beseitigt werden]. Δεν βλέπω κανένα τρόπο να πετύχω μια ειρηνική λύση την Πολωνία, η οποία τώρα αισθάνεται άτρωτη με την εγγύηση των εγγυητών της.

Ποιος είναι ο Διάδρομος που εννοούσε ο Χίτλερ; Ποια είναι τα μακεδονικά κράτη; Αναφέρεται στη θεωρία περί δήθεν τεχνητού διαμελισμού του υποτιθέμενου μακεδονικού έθνους σε τρία κράτη με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου; Η αναγνώριση μακεδονικού έθνους, μακεδονικής γλώσσας και μιας Βόρειας Μακεδονίας (με το γεωγραφικό προσδιορισμό να έχει ήδη πάει περίπατο) εξυπηρετεί ή όχι τα γερμανικά σχέδια του Χίτλερ για την περιοχή που οι διαδοχοί του φαίνεται πως συνεχίζουν; Τελικά οι ναζί έφυγαν από την Ελλάδα το 1944 ή όχι;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail