Συρία: Κάλουμε όλους τους Σύριους να επιστρέψουν. Κερδίσαμε τον πόλεμο, ελάτε όλοι μαζί να την ξαναχτίσουμε!

Freepen.gr - Η Συρία καλεί τους πολίτες της  που αναγκάστηκαν από τον πόλεμο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις να εγκαταλείψουν τη χώρα, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την απελευθέρωση της πλειοψηφίας των περιοχών που ελέγχονταν από τρομοκράτες.

Μιλώντας στο πρακτορείο SANA, μια επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το συριακό κράτος καλεί τους Σύριους πολίτες που αναγκάστηκαν από τον πόλεμο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις να εγκαταλείψουν τη χώρα, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους υπό το πρίσμα των διαδοχικών επιτευγμάτων του Συριακού Αραβικού Στρατού και την απελευθέρωση πολλών περιοχών από τους τρομοκράτες, είτε με στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε με συμφιλίωση, που οδήγησαν στην επιστροφή πολλών εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στα απελευθερωμένα χωριά και περιοχές τους.

Η πηγή πρόσθεσε ότι, καθώς δηλώνει υπεύθυνη για την σταθερότητα και την ασφάλεια των πολιτών της και την ανάγκη τους για αξιοπρεπή ζωή, η συριακή κυβέρνηση τονίζει την ανάγκη οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και η διεθνής κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους από αυτή την άποψη και να συνεισφέρουν στην παροχή των απαιτήσεων για την εκούσια επιστροφή των Σύριων πολιτών στη χώρα τους.

Η Συρία τονίζει ότι η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οργανισμοί που ισχυρίζονται πως ενδιαφέρονται για το συμφέρον του συριακού λαού καλούνται επίσης να άρουν τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται στο συριακό λαό, δήλωσε η πηγή, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν πρόσθετο λόγο για να εγκαταλείψουν οι Σύριοι τη χώρα τους αναζητώντας αξιοπρεπή ζωή.

Η πηγή καταλήγει λέγοντας ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Συρίας τώρα ενοποιούν τις προσπάθειές τους για την άρση των επιπτώσεων του τρομοκρατικού πολέμου που στοχεύει στη Συρία, τονίζοντας ότι η ανασυγκρότηση της χώρας θα γίνει από τα χέρια των ίδιων των Συρίων.

---
photo: Public_Domain_Photography / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail