Ένας διαχρονικός εμφύλιος πόλεμος!



Όλοι μας είμαστε διαχρονικά υπεύθυνοι. Ο Νεοέλληνας έχει μάθει να βολεύεται. Μόνο όταν βολεύεσαι στην Ελλάδα συνήθως εκτοπίζεις κάποιον αξιότερο από εσένα. Από τη μεταπολίτευση βασιλεύει το μέσο και οι γνωριμίες.

Θεόδωρος Νίκας

Η αριστεία επιβραβεύεται με μιδιάσματα και φυσικά εξάγεται γιατί απειλεί τη μετριότητα και τους βολεμένους. Λυπάμαι πολύ για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν αλλά περισσότερο για το σιωπηλό εμφύλιο που διεξάγεται διαχρονικά στην πατρίδα μας! Έλληνες, ανάξιοι της βαριάς κληρονομιάς μας, εναντίον Ελλήνων με προσόντα που βασανίζονται καθημερινά να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους πρωτίστως και δευτερευόντως να μην κατρακυλήσουν στο βούρκο της Νεοελληνικής πραγματικότητας. 

Δε μου κάνει εντύπωση η τραγωδία, ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί . Όταν δεν υπάρχει αξιοκρατική εποπτεία, όταν δεν αναρριχώνται οι αξιότεροι αυτά είναι τα αποτελέσματα! Από τον τελευταίο πολίτη έως τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει αξιοκρατία. Ελπιδοφόρο ότι έχουμε μεταξύ μας άξιους και φωτισμένους συμπολίτες αλλά πρέπει να κατέχουν θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό, θέσεις αιχμής. 

Οι Έλληνες πενθούν και είναι μαζικά ενοχικοί, γιατί αυτά που γράφω όλοι τα γνωρίζουμε. Όλοι αισθανόμαστε υπεύθυνοι για το θάνατο των συμπολιτών μας και ειδικά των παιδιών που δε πρόλαβαν να ζήσουν. Όλοι γιατί επιτρέψαμε και προκαλέσαμε την ανυπαρξία των θεσμών. Ένοχοι γιατί διορίσαμε το παιδάκι μας ενώ είναι ανάξιο, χτίσαμε αυθαίρετα, παρκάρουμε στις θέσεις αναπήρων, διπλοπαρκάρουμε, κλείνουμε τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, πετάμε το αναμένο τσιγάρο και τα σκουπίδια έξω από το αυτοκίνητο, παραβιάζουμε το φωτεινό σηματοδότη, ένοχοι γιατί απλά δε σεβόμαστε το διπλανό μας! 

Η ευγένεια, η αριστεία θεωρούνται ηλιθιότητα ενώ η μαγκιά με την αγένεια επιβραβεύονται και είναι αποδεκτά πλέον από το Νεοέλληνα.

Έλληνες εναντίον Ελλήνων λοιπόν! Εμφύλιος σπαραγμός, ανίκανοι εναντίον ικανών! Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι καλύτεροι!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail