Τούρκος μεγιστάνας: "Έρχονται σκοτεινές ημέρες για την οικονομία" - Ξένο ΜΜΕ βλέπει ΔΝΤ το φθινόπωρο

Freepen.gr - Τα σκοτεινά σύννεφα βρίσκονται στον ορίζοντα για την τουρκική οικονομία και κανένας τομέας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό, σημειώνει ο Τούρκος επιχειρηματίας Ali Ağaoğlu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BloombergHT, του οποίου η αυτοκρατορία κατασκευής τον έχει καταστήσει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας.

Ο κατασκευαστικός τομέας, ο οποίος αποτελούσε κινητήρια δύναμη για την οικονομία σε ολόκληρη την περίοδο κυριαρχίας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), θα φέρει επίσης το κύριο βάρος των οικονομικών προβλημάτων, ανέφερε ο Ağaoğlu.

Η οικονομία της Τουρκίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και τους οικονομολόγους, οι οποίοι σημείωσαν την πτώση πάνω από είκοσι τοις εκατό από πέρυσι της τουρκικής λίρας, το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τα υψηλά επίπεδα χρέους και τις πρόσφατες υποβαθμίσεις χρεών από οργανισμούς αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των Moody's και S & P.

Η λίρα υποχώρησε και πάλι τη Δευτέρα με την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το υπουργικό του συμβούλιο, στο οποίο έθεσε τον γαμπρό του Berat Albayrak, υπεύθυνο για το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ağaoğlu επέμεινε ότι η εταιρεία του, Ağaoğlu Business Group, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε επερχόμενη κάμψη και δήλωσε ότι "κοίταζε θερμά" για στρατηγικές συνεργασίες με ξένες εταιρείες.

Επίσης σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) θέτει θέμα κανονικότητας της Τουρκίας, σημειώνει το πογκρόμ κατά του κρατικού μηχανισμού όπου οι απολύσεις έχουν υπερβεί τις 130.000 και κάνει λόγο για μεγάλους κινδύνους και διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Αναφέρει ακόμη ότι προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση, αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζονται φόβοι ότι το φθινόπωρο η Άγκυρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail