Ελληνικός πύραυλος από Βρυξέλλες κατά Καμμένου: Επιδεινώθηκαν άσκοπα και προκλητικα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις για ψηφοθηρικούς λόγους

Freepen.gr - Η συνέχεια στην κόντρα μεταξύ του τέως Α/ΓΕΕΘA και νυν προέδρους της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, Μιχαήλ Κωσταράκου και Ελλήνων ε.α. αξιωματικών και πρώην αρχηγών συνεχίζεται με νεώτερη ανάρτηση του πρώτου που μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ

Ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στην αρχή του κειμένου του στρατηγού Κωσταράκου το οποίο φέρνει στην επιφάνεια μια άλλη πραγματικότητα αλλά και επιχειρεί να εξηγήσει το πως επιδεινώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα:

Όλα άρχισαν το Μάρτιο του 2017, όταν προσπάθησα να προειδοποιήσω για τη χωρίς "λόγο" και "σκοπό" προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των αρμοδίων πολιτικών στο διεθνή χώρο (ο σκοπός αποτελεί πάντοτε την πρώτη και κυριότερη αρχή της οποιασδηποτε ένοπλης ή μη εμπλοκής),γιατί αυτή εγκυμονούσε σημαντικούς κινδύνους για την χώρα. Πιθανόν στην Ελλάδα δεν το καταλάβαιναν. 

Νόμιζαν ότι ήταν απλώς εθνικά υπερήφανες δηλώσεις. Είναι όμως γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά,οτι επιθετικές δηλώσεις απο ανώτατους πολιτικούς (και στρατιωτικούς) παράγοντες μιας χώρας επηρεάζουν τους ενδείκτες προειδοποίησης των γειτονικών χωρών και τις οδηγούν αυτόματα στην έναρξη σχεδίασης αμυνας και αντίδρασης. Ειναι το λεγόμενο build up (ορθωση) της απειλής που επηρρεαζει αμεσα την συνολική εκτιμηση και τη ενδεχόμενη σχεδίαση αντίδρασης για τις απειλές που θεωρεί οτι εχει η καθε χωρα. Ολα αρχίζουν απ αυτο. Αυτο θέλαμε; Με βάση αυτές τις θέσεις, αισθανόμουν οτι κάποιοι θα ενέπλεκαν τη χώρα σε περιπέτειες για ψηφοθηρικούς λόγους. Η στρατιωτική ηγεσία αγνοούσε, αδιαφορούσε η αδυνατούσε να σταματήσει την επιδείνωση. Την ίδια εποχή έγιναν κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία όπου, μεταξύ των άλλων, κάποιοι συνετοί αποστρατεύτηκαν. Η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου. Ευτυχώς ομως τελικά, η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας κατάλαβε έγκαιρα το τι συνέβαινε, παρενέβη αμεσα και τα δυσάρεστα αποφεύχθηκαν.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...