Πυρηνική καθοδηγούμενη βόμβα των ΗΠΑ ανησυχεί Ρώσους εμπειρογνώμονες που βλέπουν μίνι πολέμους

Photo by Airman 1st Class Gerald Willis
Freepen.gr - Ο Ρώσος ακαδημαϊκός Αλεξέι Αρμπάτοφ, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, δήλωσε ότι η βόμβα πυρηνικής βαρύτητας Β61-12, μετά από μια σειρά δοκιμών που διεξάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, αλλά περιπλέκει τις στρατηγικές σχέσεις.

Ο Αρμπάτοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε στο Interfax-AVN ότι η βόμβα πυρηνικής βαρύτητας Β61-12 εμπίπτει στην αμερικανική έννοια ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βόμβα που δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ δεν είναι απλώς άλλη μια τροποποίηση της B61.

"Αυτό είναι ένα ορισμένο ποιοτικό άλμα, αν οι ΗΠΑ είχαν νωρίτερα βόμβες ελεύθερης πτώσης, αυτή η βόμβα καθοδηγείται, έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Ο πρώην επικεφαλής του Στρατιωτικού Επιτελείου Στρατιωτικών Πυραύλων και σημερινός σύμβουλος του διοικητή των δυνάμεων πυραύλων, Βίκτορ Γέσεν, δήλωσε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets ότι η έκδοση της βόμβας Β61-12 που δοκιμάστηκε τώρα από τον αμερικανικό στρατό από στρατηγικό βομβαρδιστικό, είχε επίσης δοκιμαστεί προγενέστερα και από τακτικά αεροσκάφη. "Αυτό σημαίνει ότι αυτή η βόμβα θα είναι καθολική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από τακτικά αεροσκάφη, αλλά και από στρατηγικά. Αυτή είναι η πρώτη πυρηνική βόμβα υψηλής ακρίβειας ", σημείωσε ο Γέσεν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail