Από αυτό να καταλάβετε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται μέσα στα πολλά μικρά Αουσβιτς

MonicaVolpin / pixabay
Χθες κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση για δύο "ανήλικους" δηλαδή παιδιά που εξαφανίστηκαν από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Καστορίας. Τώρα το τι δουλεία έχουν δύο Αφγανοί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων, είναι άλλο ζήτημα.

Του Στρατή Μαζίδη

Η ανακοίνωση από το χαμόγελο του παιδιού αναφέρει:

Στις 14/07/2018, και ώρα 15:40, εξαφανίστηκαν από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στην Καστοριά, Ξενοδοχείο «ΔΕΔΗΣ», ο Αχματζάι(επ.) Μοχεμπουλάχ (ον.),17 ετών και ο Αχμματζάι (επ.) Ρασίντ (ον.), 17 ετών, αφγανικής καταγωγής. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα 16/7/2018 απογευματινές ώρες, όταν και λάβαμε τα απαραίτητα στοιχεία των παιδιών προκειμένου να προβούμε στην δημοσιοποίηση τους.

Ο Αχματζάι Μοχεμπουλάχ έχει ύψος 1,75 μ., είναι αδύνατος, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Ο Αχματζάι Ρασίντ έχει ύψος 1,75 μ., είναι αδύνατος, έχει μαύρα μαλλιά και πράσινα μάτια. 

Αυτοί είναι οι...ανήλικοι. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας, ενδεχομένως απήντησαν σε ερώτησεις, συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια και απεφάνθησαν οι αρμόδιοι ότι πρόκειται για ανήλικα προσφυγόπουλα, ενώ αν κρίνουμε από την όψη μάλλον πρόκειται για ενήλικες προερχόμενους από μη εμπόλεμη χώρα. Κρίθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση ως ασυνόδευτα παιδιά. 

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είμαστε μια χώρα με ανύπαρκτο κράτος, παρόλο που στραγγιζόμαστε σε φόρους για να το συντηρούμε. Από αυτό και μόνο το τυχαίο συμβάν αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο κακή δουλειά γίνεται στο ζήτημα του μεταναστευτικού με πιθανές επερχόμενες αρνητικές επιπτώσεις, ίσως και σε ευρύτερη κλίμακα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail