Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ: αλλάξτε αμέσως συμπεριφορά - δεν ανεχόμαστε τις απειλές σας

Freepen.gr - Η χρήση απειλητικής γλώσσας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απαράδεκτη,  δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανάρτηση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump στο Twitter ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν μεγάλες οικονομικές κυρώσεις στην Άγκυρα αν δεν απελευθερώσει τον κρατούμενο πάστορα Andrew Brunson.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε: "Η Τουρκία είναι ένα κυρίαρχο κράτος με βαθιά ριζωμένη δημοκρατική παράδοση και πολιτική τάξη που υποστηρίζει την υπεροχή του νόμου, κανένας δεν μπορεί να δώσει εντολές στην Τουρκία και να απειλήσει τη χώρα μας. Η ρητορική της απειλής κατά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη".

Ο Ακσόι δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ήδη κάνει "περισσότερο από αρκετά" και επέδειξε πολιτική βούληση σχετικά με το θέμα. Επίσης αναφέρει: "Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιείται για τη χώρα μας, η οποία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ".

"Η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ποτέ δεν έκανε κανένα βήμα εναντίον του FETO - θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πετύχει κανένα αποτέλεσμα, απειλώντας την Τουρκία χρησιμοποιώντας ένα θέμα, το οποίο χειρίζεται η ανεξάρτητη τουρκική δικαστική εξουσία, ως δικαιολογία".

Ο Καλίν κάλεσε επίσης τη διοίκηση των ΗΠΑ να «επανεξετάσει άμεσα την στάση της» προτού οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινωθούν περαιτέρω.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail