Κυβέρνηση «εκ παραδρομής»


Ο μακαρίτης ο Κατσιφάρας, είχε πεί σε μια στιγμή απίστευτης πολιτικής ειλικρίνειας το αμίμητο: «Αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας»

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αυτό το απόφθευγμα είναι τα τελευταία χρόνια τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Συμβουλάτορες πολιτικών, γιοί τρομοκρατών, διοικητές νοσοκομείων που σε άλλες εποχές δε θα τους ήξερε όχι ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους αλλά ούτε η ίδια τους η μάνα, απολαμβάνουν το «15λεπτο» της διασημότητάς τους, ετερόφωτοι φυσικά, ευνοημένοι απο πολιτικές συγκυρίες.

Πρίν απο λίγες ημέρες ο κύριος «διάσημος λόγω πατέρα», φαρμακοχέρη μάλιστα, είχε γράψει:

«Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντάω σε μηνύματα που μου στέλνετε σχετικά με τον Αξαρλιάν. Εφόσον όμως μου στέλνετε, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το εξής προφανές:

Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να διαχωρίσει ένα αθώο θύμα, ανάμεσα σε άλλα «αθώα» θύματα, κατά βάθος αντιλαμβάνεται και ουσιαστικά παραδέχεται ότι τα υπόλοιπα θύματα δεν ήταν αθώα».

Αυτό ήταν όλο κι όλο το σχόλιό του. Μια σοφιστεία, ένα επιχείρημα λογικής καφενείου. Ούτε ντροπή, ούτε μια συγγνώμη.

¨Αλλωστε τι ήταν ο μακαρίτης ο Θάνος Αξαρλιάν; Ενας νεκρός "εκ παραδρομής" για να θυμηθούμε την αστεία δικαιολογία της λαθροχειρίας των υπογραφών για τις Πρέσπες.

Ο ίδιος κύριος «διάσημος λόγω πατέρα», έγραφε πριν λίγο καιρό "Γύρισα σπίτι, μαγειρεύω, χαζεύω ΣΚΑΪ... Ε, και μου 'ρχεται να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ."

Ω, τί σύμπτωση μα και ο Ακης τα ίδια έλεγε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη.

Γιοί τρομοκρατών, πολιτικοί χρηματιζόμενοι, στηρίζουν την πρώτη φορά «αριστερά», με τα εισαγωγικά να μπαίνουν στο αριστερά, γιατί μια φορά αυτό το μνημονιακό έκτρωμα αριστερά δεν είναι.

Ενα μόρφωμα είναι, που βάλθηκε να βάλει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, πρώην Πασόκους και τώρα πρωτοκλασάτα στελέχη του, Πασόκους με αλλαγμένο ΑΦΜ, δυνάστες προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ένα μόρφωμα που καταρρέει δημοσκοπικά και έχουν βαλθεί με χίλια δυο τεχνάσματα να προσπαθούν να αποτρέψουν το μοιραίο. Φθάνοντας στα όρια του γελοίου, επικαλούμενοι πριν απο λίγες ημέρες δημοσκόπηση σε φιλικό τους ΜΜΕ, που αν άθροιζες τα ποσοστά έβγαζες 125%.

Δυστυχώς όσο άθλιες και αν ήταν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αθροιστικά στη γελοιότητα , την σκληρότητα, στην απατεωνιά , τούτη εδώ τις ξεπερνάει. Οχι μια-μια. Ολες μαζί.

Πρώτη φορά έχουμε κυβέρνηση «εκ παραδρομής»

ΥΓ.
-Ρε τι κάνεις εκεί μου κλέβεις το πορτοφόλι;
-Συγγνώμη κύριε «Εκ παραδρομής» μπήκε το χέρι μου στην τσέπη σας.

ΥΓ2
Μην ξεχνάτε οτι στη μνημονιακή Ελλάδα, τα πρόβατα ψηφίζουν, όποιον χασάπη τους τάξει προεκλογικά οτι δε θα τα σφάξει.
Κομματάκι παράδοξο ε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail